← Informatie

Waar moet ik aan denken met private lease?

Private lease wint nog steeds aan populariteit. Hieraan moet je denken wanneer je voor een nieuwe auto gaat. Zo kom je niet voor verrassingen te staan.

Voor je gaat private leasen is het heel belangrijk om goed te bekijken wat je nodig hebt. De maandprijs die je gaat betalen, is afhankelijk van de auto die je kiest, het aantal kilometers dat je paar jaar afsluit en het aantal maanden van het contract. Hoe langer het contract en hoe lager de kilometers, hoe goedkoper de leaseprijs. Maar pas op, je komt niet altijd gemakkelijk van je contract af (wanneer je bijvoorbeeld van baan wisselt). Kilometers die je rijdt boven het afgesproken aantal zijn vaak (veel) duurder en het contract afkopen voor het afloopt, is erg duur.

Berekenen kilometers en kies de looptijd

Het vastleggen van het aantal te rijden kilometers en de looptijd van het contract zijn dus erg belangrijk. Denk dus goed na voor je iets invult op jacht naar een laag lease tarief. Wanneer je niet zeker bent van de toekomst is het verstandig om een contract af te sluiten dat je gemakkelijker kunt aanpassen of eenvoudiger kunt stopzetten. Vaak zijn dergelijke leasecontracten wat duurder, maar het voorkomt een hoop ellende wanneer omstandigheden gedurende het contract veranderen.